keyboard_arrow_up
Druckreif
Telefon Mail

EKOLOŠKI ODGOVORNA

Proizvodnja uz uštedu energije

Svaki tiskarski proces troši energiju i sirovine. Novinskom je tisku, u usporedbi s ofsetnim tiskom iz role za npr. časopise na visoko sjajnom papiru, potrebno manje energije, zato što se štedi na sušenju boje na papiru pomoću sušare. Nadalje, novinski papir je jednostavniji za proizvodnju. Izostaju neki koraci proizvodnje, kao što je višestruko kalandriranje (tanko valjanje) ili nanošenje premaza (UV ili vodenim lakom, silikonom) na papir.

Osim toga, standardni novinski papir sastoji se od 90 % recikliranog papira. Dobar argument, kada je riječ o očuvanju resursa i energije.

DNV GL ISO 9001 DNV GL ISO 14001

Pouzdani po kvaliteti i pozitivni za okoliš

ISO 9001:2015 etablirani je standard za certificiranje sustava za upravljanje kvalitetom. Naš je fokus na visokoj kvaliteti naših proizvoda i usluga. Tiskara Zagreb tim certifikatom posebnu važnost pridaje zadovoljstvu kupaca i optimizaciji procesa.

ISO 14001:2015 globalni je standard za certificiranje sustava za upravljanje okolišem. Tiskara Zagreb fokusirana je na ekološki svjesno i održivo gospodarenje. Osim toga utjecaji na okoliš redovito se analiziraju, čime se smanjuju troškovi, optimiraju procesi i minimiraju rizici.

Mirna savjest

Mirna savjest
  • Naš papir je do 99 % recikliran
  • Okoliš se manje opterećuje
  • Vaši kupci stječu imidž održivosti