Prilozi

Vaše stranice u novinama

S prilogom Vaše novine postaju deblje! Prilog je zasigurno najopsežnija i najindividualnija dodatna informacija novinama. Bez obzira na to je li riječ o samostalnom proizvodu ili ne, ulažemo Vaše priloge u novine u najrazličitijim formatima ili oblicima, ručno ili strojno. Razumije se, preuzimamo na sebe i proizvodnju Vaših priloga.

ŠTO TREBA IMATI U VIDU:

Težine

Težina priloga ne bi trebala prekoračiti navedene gornje granice. Ako prelazi te granice, potrebno je posavjetovati se s našim ekspeditom. Težina priloga ne smije ni u kojem slučaju prekoračiti težinu novina.

Vrste savijanja

Savijeni prilozi moraju se obrađivati jednostrukim odnosno križnim ili namotnim savijanjem. Prilozi savijeni usporedno izmjenično (cikcak) odnosno „Altarfalz“ savijanjem (naziva se i „fenster“ savijanje) mogu se obrađivati samo ručno.

Jednostrana ili dvostrana klapna

Prilozi s klapnama mogu se strojno obrađivati tek nakon dogovora i prethodne tehničke provjere u našem ekspeditu.

Kuverte

Kod kuverti treba voditi računa o tome da ih sadržaj ispunjava. Ako sadržaj nije istog formata kao i kuverta, potrebno je predočiti uzorke i posavjetovati se s ekspeditom.

Format priloga
Minimalni format DIN A6 (105 x 148 mm)
Maksimalni format 300 x 225 mm
Obrezani prilozi

Svi prilozi moraju biti obrezani pod pravim kutom. Na njima ne smije biti nikakvih grešaka u rezanju prouzrokovanih neadekvatnim noževima. Prilozi koji su u rezu blokirani tupim noževima za rezanje neće se moći obraditi.